Lacul Vidraru

La 40 kilometri de Curtea de Argeș, intre versanții Pleașa și Vidraru, de-a lungul Transfiguratorului, se afla lacul și barajul Vidraru. Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat în 1965 de Barajul Vidraru pentru producția de energie electrica, irigații și prevenirea inundațiilor.

Aflat intre Munții Frunții și Masivul Ghitu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda, și ale câtorva afluenți direcți – Raul Doamnei, Topologul, Limpedea, Cernatul, râul Valea lui Stan, Vâlsanul.

Suprafața lacului este de 893ha, lungimea de 10,3 km, și o circumferință de 28 km.

Barajul Vidraru.

Barajul Vidraru – construit pe râul Argeș în 1965- a fost primul baraj în arc construit în România. Cu o înălțime de 166,60 m și o lungime a coronamentului de 305m, barajul se situa, în anul finalizării sale, pe locul 8 ca înălțime, în Europa, și pe locul 20, în lume. Construirea sa a durat 5 ani iar pentru aceasta realizare, mii de oameni au forat tuneluri subterane de 42km, s-a excavat un milion de metri cubi de roca subterana, s-au înstalat echipamente electromecanice de 6300 tone, și s-au pierdut cca 80 vieți umane.

Uzina de energie hidroelectrica Vidraru se afla la 104m adâncime, are o capacitate instalata de 220 MW și poate produce energie electrica de aproximativ 400GWh, într-un an hidrologic mediu. Noaptea, din avion se poate vedea conturul barajului,care este luminat electric.

Pe Barajul Vidraru se poate practica Bungee jumping – aici se afla cea mai înaltă pista de lansare – și sport extrem, iar pe malul lacului exista o zona de camping. Pe lac circulă vapoare, exista posibilitatea închirierii bărcilor cu vasele pentru pescuit , dar și a hidrobicicletelor. De neratat este și priveliștea de pe Belvedere, un punct de mare interes pentru turiști.

Se poate ajunge la Baraj de pe malul estic al lacului, pe drumul către Bâlea, iar din capăt se poate ajunge la depresiunea Cumpăna.