Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana este situat în sudul Romaniei, la o distanta aproximativ egala între Giurgiu și Bucuresti. Parcul Natural Comana este o adevărată oază pentru cei dornici sa se retragă din mijlocul agitației urbane.

Cel mai scurt drum din Bucuresti – cca 40 kilometri- spre parcul natural, trece prin Adunații Copăceni.

Atractie turistică importanta, in parcul natural de la Comana se află Balta Comana, a doua ca biodiversitate după Delta Dunării. Aici se regăsesc peste 141 de specii de păsări și 13 de pești, dintre care țigănușul și cleanul de Comana sunt specifice acestei zone. Există posibilitatea plimbarilor cu barca pentru cei dornici sa exploreze, iar peisajele sunt deosebit de frumoase.

Aproape de zona de acces există un parc de aventură cu patru trasee pentru copii și trei trasee pentru adulți. Intrarea in parc costă 50 de lei pentru trei ore. De asemenea vizitatorii pot alege – cu planuri tarifare diferite – zboruri cu motoparapanta, escaladare sau tenis.

Aproape de rezervație, tot în comuna Comana, se află unul dintre monumentele istorice ale României, Mănăstirea Comana ctitorită de Vlad Țepeș în anul 1461, cu rol de mănastire-cetate.

Din cei 250 km pătrați ai parcului, o suprafată de 92 km pătrați o reprezintă padurea, 12 km pătrați balta și 3 km pătrați de mlaștini și saraturi. Turiștii se pot aventura pe drumuri forestiere și poteci prin pădure, iar spre nordul arealului pot descoperi rezervația de ghimpe dar și cea în care se află bujor românesc.