Misterul tunelurilor pe sub Marea Neagră care leagă România de Turcia/

Există tuneluri sub Marea Neagră care se presupune că leagă România de Turcia. Aceste presupuneri au şi câteva atestate scrise precum o cronică scrisă înainte de primul război mondial unde se precizează că ţăranii dobrogeni creşteau oi şi le transportau prin aceste tuneluri lungi de mii de kilometri pentru a le vinde în Turcia. Înainte de marele război, dobrogenii creşteau mii de oi pentru a face negoţ cu Imperiu Otoman. Cronica atestă că aceştia câştigau bani buni din exportul de oi care nu se realiza nici pe uscat, nici pe apă ci prin tuneluri sub Marea Neagră.

Dacă este să dăm crezare acestei cronici veche de peste 100 de ani, există două tuneluri lungi de kilometri care traversează Marea Neagră şi pornesc din fostul Cadrilater şi din Dobrogea. Ţăranii utilizau aceste tuneluri pentru a transporta oile şi a le vinde în ţările din peninsula Asia Mică şi în imperiul Otoman.

Până acum nu se ştie de ce există tuneluri sub Marea Neagră cine le-a construit şi care era scopul lor înainte că ţăranii să le folosească drept rute de export. Când a început marele război gurile tunelurilor au fost astupate din motive de siguranţă şi au fost bine păzite pentru a nu avea parte de atacuri surpriză. Se spune că regimul comunist ştia despre aceste tuneluri şi le ţinea sub atentă supraveghere însă rămâne aceeaşi întrebare, de ce existenţa lor este învăluită în mister şi ascunsă?

Aceste tuneluri sub Marea Neagră se extind iar o nouă cale de acces a fost descoperită de soldaţii care se aflau la muncă în concentrare la Canalul Dunare-Marea Neagră. Această gură de tunel se afla într-un cimitir din Murfatlar iar deţinuţii au folosit tunelul pentru a trece spre Bulgaria de mai multe ori. Ceea ce face acest subiect să fie interesant este faptul că tunelurile au fost construite cu mult înainte de era noastră de către civilizaţii suficient de avansate pentru a putea gândi şi proiecta astfel de tuneluri complexe şi rezistenţe. Întrebarea rămâne, ce s-a întâmplat cu acea sau acele civilizaţii şi de ce nu ştim mai multe despre existenţa la astfel de tuneluri?

Sursa: jurnalista.net

Despre:

Comentariile sunt închise.